En låneförmedlare kan spara pengar åt dig

En låneförmedlare tillhandahåller en tjänst för dig när du har behov av ett kapitaltillskott. När du står inför att behöva ha tillgång till kapital vill du ha så bra villkor som möjligt. Då kan en låneförmedlare vara ett bra alternativ för dig.

Genom att låta en förmedlare hjälpa dig med förslag på vilket lån du bör ta kan du få alternativ som passar bra. Låneförmedlare kommer åt bra villkor genom att ha samarbeten med flera kreditgivare. Det kostar dig inget då låneförmedlare får betalt av bank eller långivare.

  • Hur jobbar en låneförmedlare?
  • Vilka lån kan jag få?
  • Låneförmedlare eller direktkontakt själv?

Glöm inte att det ibland är lättare att spara pengar än att tjäna pengar på jobb.

Hur jobbar en låneförmedlare?

En låneförmedlare arbetar genom att skapa samarbeten med banker och andra långivare. När dessa samarbeten skapas vet också bankerna och långivare att det är flera aktörer som är med. Detta gör att du när du behöver använda en låneförmedlare oftast får bättre villkor.

Dessutom kan du få tillgång till så många som mellan 20 och 30 olika aktörer på en och samma gång. När en låneförmedlare har kontakt med dig behöver den enbart göra en kreditupplysning för uppdraget. Du får då tillgång till det utbud låneförmedlaren har.

Eftersom du har en som gör arbetet åt dig sparar du en massa tid. Om du tänker göra det jobbet själv är det massor av information att ta till sig. Dessutom är villkoren olika och möjligheterna många.

Låneförmedlaren kan med sin expertis förslå vilka olika sätt du kan gå tillväga och få lån som är så bra för ditt behov som möjligt. Givetvis kan detta jobb göras själv men du kommer behöva kreditupplysning för varje kontakt du har och behöva analysera de olika erbjudanden du får.

En låneförmedlare kan spara pengar åt dig
Man sparar faktiskt pengar genom låneförmedlare!

Vilka lån kan jag få?

När du går till en låneförmedlare kan du i stort sett få hjälp med vilka lån som helst. Dessa har tillgång till allt från privatlån till hus och billån. Det som avgör är vilken betalningsförmåga du har och det är detta som bland annat kontrolleras när de genomför en kreditupplysning.

Den kan påverka vilka villkor du får och storlek på lån du kan uppnå. När det gäller privatlån eller blancolån brukar ju dessa vara utan säkerhet och då även lite högre ränta än exempelvis ett huslån.

Däremot kan även låneförmedlaren hjälpa till med att få bättre villkor. Eftersom bankerna och långivare vet att deras tjänster är konkurrensutsatta vill dem ju göra det dem kan för att få dig som kund.

Detta gör att de gärna pressar sina priser och villkor och det gynnar ju i slutändan dig. Men som sagt är ju syftet med lånet en faktor som påverkar vilka villkor som erbjuds. Lån med större säkerhet innebär en större trygghet för den som lånar ut pengar och räntan speglar risken med lånet.

Låneförmedlare eller direktkontakt själv?

Såklart kan det i vissa lägen vara bra att ha en egen kontakt med banken. Mycket bygger ju på relationer och den får du inte genom att använda en låneförmedlare.

Det är ju något du själv behöver ta ställning till. Men genom att använda en låneförmedlare får du tillgång till så bra villkor som möjligt. Är inte relationen med banken inte så viktig eller avgörande för dig är det bra att använda andra för att få bra villkor. En låneförmedlare är expert här och till för att hjälpa dig.

Betygsätt din upplevelse
0 / 5 5.00