Fiverr – tjäna pengar som frilansare

Är du frilansare och söker efter nya uppdrag kan Fiverr vara ett mycket intressant alternativ. Fiverr är en global marknadsplats där frilansare kan erbjuda sina tjänster eller digitala produkter till kunder från i princip hela världen. Genom att registrera dig på Fiverr som säljare får du tillgång till ett smidigt och mycket lättanvänt system som gör det möjligt för dig att på ett professionellt sätt visa upp dig och dina tjänster för tusentals presumtiva kunder. 

Fiverr hanterar dessutom en stor del av administrationen och ser även till att du får betalt när du har utfört ett uppdrag. Genom att använda sig av Fiverr har både säljare och köpare en garanti för att uppdraget utförs på ett professionellt vis och att säljaren får betalt enligt den överenskommelse som träffats. 

Så här fungerar Fiverr

En av de stora fördelarna med Fiverr är enkelheten. Att registrera sig och skapa ett konto som säljare är enkelt och du gör det på mindre än tio minuter. När väl registreringen är gjord får du tillgång till en marknadsföringsplattform som gör det möjligt för dig att marknadsföra dina tjänster globalt på ett professionellt sätt. Användargränssnittet är mycket användarvänligt och även om du inte är en datorvirtuos kan du enkelt skapa en effektiv presentation där det framgår vilka tjänster som du erbjuder, hur du kan hjälpa dina kunder och även vad det kostar att anlita dig. 

Vad du kan sälja på Fiverr

Du kan sälja de flesta tjänster på Fiverr. Det finns självfallet begränsningar som innebär att du inte kan sälja tjänster som är olagliga, eller som enligt Fiverr uppfattas som omoraliska i något avseende. Fiverr har en grundläggande klassificering av tjänster som är tillåtna och som innehåller fler än 200 olika kategorier.  Sannolikheten är stor att den tjänst som du vill sälja faller in under någon av dessa kategorier och därmed är tillåten. 

Fiverr används ofta av köpare för design av olika grafiska element som till exempel logotyper. Är du en skicklig designer som dessutom behärskar Adobe Illustrator, eller någon annan grafisk programvara, kan du finna stora mängder av uppdrag på Fiverr. Andra exempel på uppdrag som är vanliga på Fiverr är skapande av hemsidor, översättningar, författande av texter, skapande av videofilmer, fotografering, varumärkesdesign, voiceover och musik i olika former för att endast nämna några. Kort sagt – är du en frilansare och kreatör som söker efter uppdrag kan Fiverr vara ett utmärkt verktyg för att få fler klienter 

Fiverr Sverige – du kan sälja på Fiverr även från Sverige

Fiverr har sitt huvudkontor i Israel och har sin stora marknad i USA men i dagens globala ekonomi har detta inte någon större betydelse, framförallt inte vad avser tjänster och digitala produkter. Fiverr har en stor och trogen skara av användare, såväl vad avser säljare som köpare av tjänster, från hela världen. Det är dessutom ett koncept som har gjort det möjligt för designers och frilansare från mindre länder, som till exempel Sverige, att erbjuda sina tjänster till den stora och välbetalda marknaden i USA. 

Det finns därför inte något som hindrar dig från att använda Fiverr Sverige för att sälja dina tjänster. Du kan vända dig gentemot såväl kunder i Sverige som resten av världen. Behärskar du engelska, eller något annat språk, finns det inte någon anledning för dig att begränsa dig till den svenska marknaden. Du ska vända dig gentemot alla länder och marknader där det finns köpare av dina tjänster. Och vem vet, det är inte omöjligt att en stor del av dina framtida kunder på Fiverr kommer att befinna sig i USA, där många företag använder sig av Fiverr för att anlita konsulter inom olika områden.  

Hur mycket pengar kan man tjäna på Fiverr

Det finns inte några som helst begränsningar för hur mycket pengar som du kan tjäna på Fiverr. Det finns ett stort antal solskenshistorier om olika frilansare som har blivit både kända och förmögna genom att sälja sina tjänster på just Fiverr. Är du duktig på det du gör och du även är en skicklig säljare har du alla möjligheter att kunna dra in mycket pengar via uppdrag på Fiverr. Som alltid gäller det att göra ett bra jobb och hantera sina kunder på ett bra sätt, det finns inte några genvägar. Gör du det kan Fiverr vara det verktyg som helt kommer att förändra din verksamhet och plånbok som frilansare. 

Fiverr är gratis, men ändå inte

Det kostar inte något att registrera sig på Fiverr och att börja marknadsföra sina tjänster. Så länge du inte säljer något är Fiverr helt gratis. Kostnaderna uppkommer först när du säljer något och då tar Fiverr tjugo procent i kommission på den betalning som du får för ett utfört uppdrag. Tjugo procent är en stor andel men samtidigt är det tack vare Fiverr som du en gång har fått det aktuella uppdraget, och sett i det perspektivet är det trots allt en rimlig kommission. Emellertid är det viktigt att du tar Fiverrs kommission med i beräkningarna när du marknadsför dina tjänster eller lämnar offert på ett uppdrag. Ur företagsekonomisk synvinkel ska du i princip lägga på tjugo procent på dina priser när du säljer via Fiverr. 

Registrera dig på Fiverr redan idag

Det är svårt att finna några nackdelar med Fiverr. Det är ett kostnadsfritt verktyg för att du ska kunna marknadsföra och sälja dina tjänster som frilansare och du har kostnader först när du har utfört och ska få betalt för ett uppdrag. Den ekonomiska risken är således minimal jämfört med om du ska annonsera om dina tjänster eller använda dig av andra marknadsföringsverktyg. 

Det kan vara svårt när du börjar att använda dig av Fiverr eftersom du inte har några referenser. Det är därför vanligt att man inledningsvis erbjuder sina tjänster till reducerade priser, men efterhand som man får goda referenser är det möjligt att höja priserna och återvända till sin normala prissättning. Räkna därför med att de första månaderna kommer att kännas besvärliga. Men redan efter ett par månader kommer du att kunna notera en stor skillnad med allt fler uppdrag och bättre betalt. 

Tveka därför inte utan bege dig raka vägen till Fiverr och registrera dig som säljare. Därefter är det endast att hitta de första uppdragen och sedan fortsätta på den inslagna vägen mot framgång och rikedom som frilansare.

Betygsätt din upplevelse
0 / 5 5.00