Tjäna pengar på TikTok

Allt fler personer tjänar pengar på TikTok. Även om det för tillfället är kreatörer från framförallt Asien och USA som tjänar de stora pengarna på TikTok har även olika svenska influencers, som till exempel @izaandelle, @amandaedmundsson och @frejamusically, alltmer börjat att ta plats och även skapa intäkter via TikTok. Det är dessutom en trend som kommer att hålla i sig under lång tid framöver. TikTok blir allt mer populärt och antalet användare växer stadigt, vilket innebär ökade möjligheter för den som är kreativ och vill tjäna pengar. 

Tjäna pengar på TikTok
Tjäna pengar på TikTok med Tjänacash.se

Är det verkligen möjligt att tjäna pengar på TikTok?

Det är utan någon som helst tvekan möjligt att tjäna pengar på TikTok. Det är även möjligt att tjäna riktigt mycket pengar och det finns många exempel på TikTokare som har blivit förmögna genom att publicera innehåll på TikTok. Samtidigt måste man ha klart för sig att det endast är någon enstaka promille av alla TikTokare som lyckas att generera några större intäkter. De flesta av dessa vänder sig dessutom till en internationell publik med sin bas i USA eller Asien. 

Hur tjänar man pengar på TikTok?

Enkelt förklarat tjänar du pengar på TikTok genom att ha många följare och besökare. Ersättningsmodellen för TikTok är i princip densamma som för andra typer av sociala medier, som till exempel Instagram, Youtube och Facebook – hur mycket pengar du tjänar beror på hur många följare du har som regelbundet besöker det som du publicerar. Desto fler följare, desto mer pengar tjänar du och dessutom måste dina videor ha ett visst antal besökare varje månad innan du har rätt till någon ersättning överhuvudtaget. 

Även om ersättningen till stor del beror på antalet följare och besökare använder sig TikTok av ett par olika ersättningsmodeller. Kännetecknande för dessa är att villkoren blir bättre i takt med antalet besökare. Det är därför viktigt att du är uthållig om du väljer att satsa på TikTok. Utgå från att du inte kommer att tjäna några pengar överhuvudtaget under i vart fall de första månaderna. Därefter bör intäkterna trilla in efterhand som du får allt fler besökare. 

Hur gör man för att bli framgångsrik på TikTok?

Som alltid gäller att du måste erbjuda något som efterfrågas. Det gäller oavsett om du tillverkar fysiska produkter, säljer tjänster eller publicerar videor på TikTok. Är ditt syfte att tjäna pengar på TikTok måste du vara stenhård mot dig själv på denna punkt. TikTok betalar inte ut någon ersättning till dig på grund av att dina videor är intressanta, att de behandlar ett aktuellt och viktigt ämne eller att du är passionerad – du får betalt från TikTok för att dina videor genererar besökare och inte något annat. 

Det är därför viktigt att du med stor omsorg väljer vad dina videor ska ha för inriktning. Populära ämnen på TikTok är till exempel mode, träning och fitness, humor, matlagning för att endast nämna några exempel. Samtidigt måste du ”sticka ut från mängden” med dina videor. Väljer du till exempel matlagning som tema för ditt TikTokkonto måste du sätta din egen och unika prägel på dina videor. Världen behöver inte ytterligare en TikTokare som med entonig röst förklarar hur man lagar pasta med tomatsås. 

När du väl har bestämt dig för vilken nisch som du ska ha på dina videor, och att du även har lärt dig hur du rent tekniskt skapar välgjorda videor, återstår endast att marknadsföra dig själv och dina kreationer. Det mest effektiva sättet för att göra detta är att du använder dig av dina följare och får dem att engagera sig och dela dina videor på sociala medier. Kombinera detta med att nätverka och samarbeta med andra TikTokare så har du goda möjligheter att lyckas med marknadsföringen av ditt TikTokkonto.  

Hur mycket pengar kan man tjäna på TikTok?

Som framgått tidigare i texten är det få TikTokare som tjänar några större belopp på TikTok. Å andra sidan tjänar de som verkligen har lyckats på TikTok mer på ett år än vad många andra gör under sin livstid. Storstjärnor som Addison Rae, Charlie d’Amelio och Loren Gray beräknas dra in mellan tjugo och fyrtio miljoner kronor varje år med TikTok som bas. 

Att de som lyckas tjänar stora pengar skiljer sig inte nämnvärt från andra branscher eller yrken. Är du fotbollsspelare i Real Madrid eller Juventus tjänar du betydligt mer pengar än om du spelar i ett amatörlag i division sex. Detsamma gäller på TikTok. Kan du skapa intressanta videor samtidigt som du är en skicklig marknadsförare finns det egentligen inte något som hindrar dig från att tjäna pengar på TikTok. 

Betygsätt din upplevelse
0 / 5 5.00