Tjäna pengar på undersökningar

En underskattad metod för att snabbt och enkelt få en extrainkomst är att tjäna pengar på undersökningar. De flesta företag och organisationer använder sig av undersökningar för att förstå marknaden och sina kunder, detta i syfte att i slutändan få ytterligare kunder. Det har inte någon betydelse om det är multinationella företag eller mindre lokala företag – de behöver samtliga information och de är beredda att betala för den.

Den klassiska metoden för ett företag att få information är att helt enkelt ställa frågor, till både befintliga kunder och presumtiva kunder. Idag sker detta sällan via företaget som är i behov av informationen. I stället hanteras detta av särskilda företag som är specialiserade på att utforma och genomföra marknadsundersökningar. För dig som deltar i undersökningen har detta inte någon betydelse, vad som är väsentligt för dig är att du får så bra betalat som möjligt för ditt deltagande. 

Tjäna pengar på undersökningar
Tjäna pengar på undersökningar med Tjänacash.se

Hur mycket pengar som man kan tjäna på att göra undersökningar

Det finns inte några gränser för hur många undersökningar som du får delta i eller hur mycket pengar som du kan tjäna på att delta i dem. Det är emellertid mycket ovanligt att man lyckas försörja sig på heltid genom att vara med i undersökningar. De flesta undersökningar ger en betalning på mellan tio och femtio kronor och tar cirka tio till trettio minuter att göra. Det krävs därför ett mycket stort antal undersökningar för att det ska vara möjligt att tjäna några större pengar. 

För de flesta är undersökningar därför en extraintäkt som sammanlagt genererar kanske ett par hundralappar till ett par tusenlappar varje månad. Det är å andra sidan inte illa med tanke på att du kan göra de flesta undersökningar direkt från din dator när som helst på dygnet. Du behöver inte heller ha någon särskild utbildning varför det är lättförtjänta pengar. 

Anledningen till att det är svårt att tjäna några större summor på undersökningar är framförallt att utbudet av undersökningar är begränsat. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med undersökningar för att du ska kunna arbeta heltid med att besvara på frågor och delta i olika undersökningar. Det är möjligt att du kan göra det under kortare perioder men det är inte något som du bör räkna med att kunna göra i det långa loppet. Utgå därför från att din inkomst från att göra undersökningar endast kommer att vara en extrainkomst, om än en lättförtjänt sådan.  

Att tänka på när du ska börja göra undersökningar som ger betalt

När du ska börja göra betalda undersökningar online bör du vara försiktig. Internet har som bekant sina mörka vrår, som befolkas med mer eller mindre ohederliga element, något som självfallet gäller även för undersökningar. En del av de ohederliga aktörerna nöjer sig med att få din e-postadress, och efter att du har anmält dig kommer du att få en jämn och strid ström av mejl med olika obskyra erbjudanden. Andra aktörer är betydligt mer illvilliga och kommer att försöka få dig att lämna ut information i form av dina bankkortsuppgifter, lösenord och liknande. 

Innan du lär dig att skilja på hederliga och ohederliga undersökningar bör du endast delta i undersökningar som arrangeras av etablerade marknadsundersökningsföretag. Det finns ett stort antal välkända och seriösa företag som är specialiserade på undersökningar och det är via dessa som du bör ta dina första steg. Efterhand som du lär dig hur marknaden för undersökningar fungerar kan du sakta men säkert börja utforska även mindre och nya marknadsundersökningsföretag.

Hur betalda undersökningar på internet fungerar i praktiken

Det finns ett stort antal olika typer av undersökningar på internet som du kan tjäna pengar på. Den vanligaste typen består i att du besvarar ett antal frågor online genom att kryssa i rutor eller välja mellan olika svarsalternativ. Även om det är sällsynt förekommer det även att frågorna ska besvaras med skriftliga svar, så kallade djupundersökningar. Denna typ av undersökningar kräver lite mer eftertanke och tar även längre tid att genomföra. Å andra sidan ger dessa som regel betydligt mer betalt. 

Hos många av marknadsundersökningsföretagen kan du registrera ett konto. När det dyker upp en undersökning som passar din profil, med avseende på till exempel din ålder och dina intressen, får du ett meddelande om att du kan delta . Du är självfallet inte tvungen att medverka men vill du tjäna några extra kronor loggar du snabbt in och besvarar frågorna. 

Utbetalning av ersättning från undersökningar

De flesta större marknadsundersökningsföretag betalar din ersättning månadsvis. Det innebär att du inte får betalt direkt efter att ha svarat på frågorna. Istället måste du vänta till den månatliga utbetalningen som ofta sker i slutet eller början av varje månad. Vissa företag har dessutom en minimigräns som innebär att du får betalt först när du har tjänat ihop ett visst belopp. Du måste därför göra ett antal undersökningar innan du kommer att få någon utbetalning. 

De internationella marknadsundersökningsföretagen betalar ofta ut ersättningen via PayPal vilket dessutom är en bra lösning, med ett extra lager av säkerhet, för dig som mottagare av betalningen. De flesta svenska företag betalar ut ersättningen via banköverföring till det konto som du angett när du har registreradet dig. Oavsett hur utbetalningen sker kan du som regel känna dig trygg när du utför undersökningar via etablerade och kända företag. 

Betalda undersökningar är lättförtjänta pengar

Att tjäna pengar genom att göra undersökningar är lättförtjänta pengar. Du kommer med största sannolikhet inte att bli miljonär, men det är en god extrainkomst som gör det möjligt för dig att utöka ditt sparande eller sätta lite extra guldkant på din tillvaro. Vänta därför inte utan registrera dig och gör din första betalda undersökning redan idag. Fortsätt därefter och redan om några månader kommer du att ha en stadig extrainkomst som trillar in på ditt konto. 

Betygsätt din upplevelse
0 / 5 5.00