Börja med affiliate marknadsföring idag

Under de senaste åren har möjligheterna till att kunna tjäna pengar online ökat. Idag kan du hitta arbeten online som ger dig möjlighet att arbeta heltid, men även extrajobb eller deltidsarbete. Ett distansarbete som blivit alltmer populärt de senaste åren är inom affiliate marknadsföring. Det är ett arbete som till en början kan vara svårt att förstå och veta hur det fungerar. I den här artikeln har förklarar vi det samt ger dig tips på hur du börjar med affiliate marknadsföring. Till att börja med har vi här nedanför listat de tre främsta fördelarna som finns med arbetet.

  • Stor frihet vilket gör att du kan arbeta var och när du vill
  • Tjäna pengar dygnet runt
  • Kräver ingen utbildning eller andra förkunskaper

Vad är affiliate marknadsföring och hur fungerar det?

Affiliate marknadsföring, eller affiliate marketing som de även kallas, är en digital marknadsföringsmetod som är prestationsbaserad. Marknadsföringen är ett partnerskap mellan en publicist och en annonsör. Publicisten är företaget som vill marknadsföra sina produkter medan annonsören är personen som gör marknadsföringen åt företaget, även kallad ”affiliate”. Som ”affiliate” är din uppgift att föra vidare besökare och eventuella kunder till det marknadsförande företagets hemsida. Det görs vanligtvis via en blogg, jämförelsesida, hemsida eller sociala medier som exempelvis Instagram eller Facebook. En ”affiliate” kan vara antingen en privatperson eller ett etablerat företag som arbetar med den här typen av marknadsföring.

Annonsören förser dig som ”affiliate” med en speciellt kodad länk som för dina läsare vidare till företagets hemsida. Inom affiliate marknadsföring är det allra vanligaste betalningssättet Cost Per Order, OPC. Det innebär att du som ”affiliate” får din betalning först när besökarna slutfört ett köp på företagets hemsida. I vissa fall kan du även få betalt per klick som sker via din länk eller att besökaren blivit medlem på hemsidan, men det är mindre vanligt. Oavsett vilket betyder det att du behöver fokusera på att locka trafik till din egen plattform för att öka chanserna till att tjäna pengar.

affiliate marknadsföring
Tjänacash.se – börja med affiliate marketing du med!

Kom igång med affiliate marknadsföring

Det första du bör göra när du vill påbörja en karriär inom affiliate marknadsföring är att hitta en produkt eller tjänst som du vill marknadsföra. En fördel är om produkten eller tjänsten du arbetar med ingår i en hobby eller fritidsaktivitet du har sedan innan. Det här gör det enklare för dig att marknadsföra dina produkter på ett bra sätt och därmed kunna tjäna mer pengar. Om du är medlem i en ridklubb kan det därmed vara en bra idé att arbeta med produkter inom hästkategorin eftersom du redan har ett stort nätverk som kan tänkas använda dina affiliatelänkar.

En annan sak du bör fundera över är hur du vill marknadsföra produkterna. Väljer du att skapa en egen hemsida med artiklar där dina affiliatelänkar klistras in är det viktigt att du väljer ett passande domännamn. Helst ska namnet ge besökaren en hint om vad hemsidan har ett erbjuda.Vill du inte skapa en egen hemsida kan du använda dina affiliatelänkar på sociala medier. Här kan du antingen använda dig av ditt personliga Instagramkonto eller skapa ett nytt med fokus på produkterna. Även YouTube och Facebook är bra platser att dela sina länkar och nå ut till många personer.

Registrera dig hos ett affiliatenätverk

I Sverige idag finns det flera affiliatenätverk som du kan registrera dig på. Deras uppgift är att koppla ihop annonsören med en ”affiliate”. Det är här du får dina affiliatelänkar som du sedan arbetar med. Att skapa ett konto är oftast gratis och tar bara någon minut, men nätverket behöver gå igenom din hemsida eller sociala medier för att godkänna dig. Det här gör nätverket för att kunna verifiera att du är en seriös aktör. När du väl blivit godkänd kan du börja söka efter affiliateprogram som passar dig. Ett affiliateprogram är företag som anslutit sina produkter till nätverket.

Betygsätt din upplevelse
0 / 5 3.50